Meistä

Tervetuloa Beargeariin

Tervetuloa tutustumaan perheyritykseemme Nokialla! Olemme intohimoisia kiipeilijöitä, ja tämä intohimo näkyy myös valikoimassamme. Tarjoamme vain parhaita kiipeilyvarusteita, joilla voit turvallisesti nauttia kiipeilystä.

Toimimme virallisena Tenaya-brändin maahantuojana Suomessa, ja olemme ylpeitä voidessamme tarjota laadukkaita espanjalaisia kiipeily- ja lähestymiskenkiä. Tenayan kengät ovat tunnettuja kestävyydestään ja laadukkuudestaan, ja ne ovatkin suosittuja ammattilaisten ja harrastajien keskuudessa ympäri maailmaa.

Tiimi

Marko
Marko Kauko

Olen tiimin valokuvaaja. Olen kiivennyt reilut 25 vuotta. Kiipeän boulderia ja trädiä. Tykkään puhtaasta luomukiipeilystä. Aloitin kiipeilyn 90-luvulla YLEllä esitetyn Opéra Vertical dokumenttielokuvan innoittamana. Elokuva kertoo edesmenneestä ranskalaisesta kiipeilylegendasta Patrick Edlingeristä. Ensimmäinen kiipeily kerta oli ulkona Punakalliolla veljeni Jyrkin kanssa. Pikku seikkailut sopivina annoksina pitävät kiipeilyn mielekkäänä vuodesta toiseen. Gritstone ja Britti kiipeily on lähellä omaa sydäntä.

Marko
Kirsi
Kirsi Kauko

Ylläpidän tiimin sosiaalista mediaa. Olen kiivennyt reilut 20 vuotta. Aloitin kiipeilyn mieheni mukana 90-luvun lopulla. Aika pitkään yritin rimpuilla vastaan, mutta pikkuhiljaa laji vaan vei mukanaan! Ensimmäinen kiipeilyreissu olikin sitten paria kuukautta myöhemmin boulderoinnin mekkaan Fontainebleaun metsään. Sitten boulderointi veikin mukanaan! Rakastan vaikeita ja voimaa vaativia juttuja! Tykkään myös trädikiipeilystä, koska siinä pääsee seikkailemaan. Olen myös lisäpainoleuanvedon kaksinkertainen Suomen Mestari (2019, 2020 N40 alle 60 kg sarjassa) ja minulla on oma valmennusyritys KaukoValmennus.

Kirsi
Veikka
Veikka Volotinen

Nimeni on Veikka Volotinen ja olen vuonna 2002 syntynyt kiipeilijä. Aloitin kiipeilyn 10-vuotiaana ja siitä asti kiipeily on kulkenut tiiviisti mukana elämässäni. Junior ikäisenä kuljin useamman vuoden maajoukkueen mukana kisaamassa ympäri Eurooppaa arvokisoissa, mutta nykyään keskityn suurimmaksi osin treenaamiseen ja ulkokiipeilyyn. Juniorvuosilta minulla on kaksi pohjoismaiden mestaruutta ja useampi Suomen mestaruus boulderoinnissa, myös lead -mestaruuksia löytyy pari kappaletta. Nykyään tavoittelen mieluummin vaikeita ulkoreittejä, kuin voittoja kisoista. Sillä mielestäni ulkokiipeily on tämän lajin parasta antia. Tällä hetkellä tavoitteenani on kiivetä 8B+ vaikeusasteen boulderi.

Veikka
Paula
Paula Volotinen

Päädyin kiipeilyn pariin sattumalta vuonna 2007 ja ajatus oli harrastella sisäkiipeilyä silloin tällöin. Alkuun harrastaminen olikin aika satunnaista, mutta 2008 olin jo ensimmäisessä kiipeilyreissussa Arcossa Italiassa ja sen jälkeen reissuja onkin kertynyt! Kiipeilyssä on parasta on mahdottoman muuttuminen mahdolliseksi ja nautin suuresti itseni haastamisesta sportin ja boulderoinnin parissa. Myös puoliso löytyi kiipeilyn myötä, ja viime vuodet olemme aktiivisesti reissailleet pakussa asuen Suomessa ja ulkomailla koiramme Neron kanssa. Voisi sanoa, että siitä harrastamisesta on tullut elämäntapa. Kiipeilyn ulkopuolella olen yrittäjä ja koiraharrastaja.

Paula
Rosa
Rosa Arnold

Olen Rosa Arnold ja olen kiivennyt 10 vuotta. Aloitin kiipeilyn 6-vuotiaana ja pidin 7-vuotissynttärit minun kotikiipeilyhallilla. Pikkuhiljaa lopetin muiden lajien harrastamisen kuten tanssin ja triathlonin ja keskityin yhä enemmän kiipeilyn treenaamiseen. Asuin koko nuoruuteni Pohjois-Englannissa, jossa treenimahdollisuudet olivat aika huonot. Tämä johtui siitä että asumme yli kahden tunnin ajomatkan päässä mistään isommasta kaupungista.

Aloitin kisaamisen jo nuorena junnusarjoissa 12-vuotiaana Englannissa, sekä Suomessa kun osallistuin minun ensimmäisiin SM köysikisoihin ja voitin kultaa vuonna 2019. Korona epidemian alkaessa kaikki hallit menivät kiinni, mistä johtuen siirryin enemmän ulkokiipeilyyn. Ulkokiipeilyyn panostamisen myötä huomasin että nautin tosi paljon boulderoinnista Lake District national parkissa. Hallien uudelleen auetessa ulkokiipeily jäi taas pienemmälle prioriteetille, koska minulla oli paljon sellaista treenattavaa jota oli ollut hankalaa pitää yllä ulkona.

Ensimmäinen paha loukkaantuminen minulle tapahtui SM-karsinoissa vuonna 2021 ja sen seurauksena en pystynyt kiipeämään ollenkaan kolmeen kuukauteen. Se oli minun ensimmäinen isompi loukkaantuminen ja haaste joka testasi minua fyysisesti sekä mentaalisesti. Nykyään kyynärpää on parantunut täysin ja odotan paljon tulevaa Fontainebleaun boulderointireissua ja seuraavia kisakausia.

Rosa
Otto
Otto Karhu

Otto Karhu, ikää on 25 vuotta ja kiipeiltyä tullut reilut 9 vuotta. Mutsi ja faija pakotti meitsin kiipeilyleirille 2013 kesällä, jossa pääsin boulderoimaan ulkona. Tätä ennen olin vanhempien pakottamana käynyt junnutreeneissä Tampereen kiipeilykeskuksessa kerran viikossa, mutta kun pääsin kokeilemaan touhua ulkona palaset loksahtivat kohdalleen ja ymmärsin sisäkiipeilyn tarkoituksen.

Pidän eniten Boulderoinnista ja sportista. Joskus haluaa koittaa samaa muuvia kokonaisia viikkoja ja välillä haluaa tunteen, että saa jotain aikaiseksi.

Merkityksellisimmät muistot itselleni ovat aina ne jolloin kiipeillessä on ollut todella hauskaa, hyvin olennaista on hyvä kiipeilyseura. Merkityksellisin kokemus on 2016 kesä Ceusessa sporttikiipeilyn parissa joka oli ensimmäinen kiipeilyreissuni ulkomaille.

Yllättävää minussa on se, että minulla on mielipide KAIKESTA.

Otto
Maria
Maria Skyttä

Olen kiipeilijä, kilpatanssija ja kiipeilyvalmentaja, moninkertainen leadin Suomen mestari. Aloitin kiipeilyn ehkä vuonna 2010 veljeni innostamana. Numeroina parhaat kiipeilysuoritukseni ovat 8a on-sightit köydellä ja 7C boulder, mutta numeroita enemmän rakastan kiivetä hienoissa paikoissa uusia reittejä. Suurin suosikkini on Etelä-Ranskan alue. Suomessa Nummi on ehkä eniten mieleen köysimestoista, mutta Suomessa on myös paljon tosi hyvää boulderointia! Tenayan kengät oli mulle rakkautta ensi testauksella, koska ne on tosi mukavat ja istuu omaan jalkaan kuin nakutettu.

Maria
Ilari
Ilari Kelloniemi

Olen Ilari Kelloniemi, 33v, ja olen kiivennyt noin 18 vuotta. Kaikki varmaan alkoi silloin kun olin 10v ja varastin kotoota haarukoita ja veitsiä joilla yritin käydä kiipeämässä jäistä rinnettä kotini lähellä. Ystäväni Antti vei minut Turun kiipeilypalatsille vuonna 2004. En tiennyt silloin että kiipeilyä voi edes harrastaa sisällä mutta olin ennen tätä jo pitkään miettinyt että haluaisin joskus kiivetä vuorelle. Olin kokeillut monia eri harrastuksia mutta mikään ei tuntunut niin luonnolliselta ja merkitykselliseltä kuin kiipeily.

Pääasiassa kiipeilen boulderointia ja sporttia. Boulderointi tuntuu minusta jotenkin vapauttavalta ja luonnolliselta kun siinä ei ole mitään ylimääräistä. Sporttikiipeilystä pidän siksi että siinä joutuu keskittymään pitkään. Trädiin en ole vielä kunnolla päässyt sisälle mutta kyllä sekin päivä vielä tulee.

Merkityksellisin reittini tai kiipeilykokemukseni on ehkä ollut Syncronin kiipeäminen Nummessa. Se opetti minulle parhaiten kuinka suuri merkitys kiipeilyssä on keskittymisellä, mielenhallinnalla ja sillä että uskot itseesi.

Jotain yllättävää minusta on, että harrastin jääkiekkoa nuorempana viiden vuoden ajan.

Ilari
anu
Anu Savolainen

Olen Anu Savolainen ja olen kiivennyt vuodesta 2015. 90-luvulla kävin koulun liikuntatunnilla muutaman kerran Hutungissa, ja laji tuntui jo silloin kivalta. Muut harrastukset veivät kuitenkin niin paljon aikaa, ettei uusi laji vielä lähtenyt ”tulille”. Kiipeilyharrastus sai alkunsa, kun käytiin kavereiden kanssa kokeilemassa lajia Boulderpajalla.

Toistaiseksi puuhastelu on jakautunut vahvasti aikataulujen vuoksi niin, että boulderointia sisällä ja sporttia ulkona. Illalla töiden jälkeen ehtii lyhyessäkin ajassa tehdä hyvän treenin boulderoimalla ja ulkoreissuille etsitään sitten reilummin aikaa lomilla ja viikonloppuisin.

Ulkokiipeilystä kokemusta on vielä todella vähän, joten merkityksellisintä reittiä en pysty nimeämään. Parhaat kiipeilykokemukset ovat kesän ulkokiipeilyistä. Erityisesti silloin, kun keli ja seura on kohdillaan ja on pystynyt ylittämään jollain tavalla itsensä. Kun on selvittänyt pitkään yritetyn hankalan paikan, voittanut pelkonsa tai tehnyt jotain erityisen hienoa. Kiipeilyn ohella harrastan lumilautailua ja vähän laulelenkin. Jos kaverit houkuttelevat kokeilemaan uusia juttuja, niin yleensä niihin ei voi sanoa ei.

anu
Hugo
Hugo Talvisalmi

Olen Hugo Talvisalmi, 17-vuotias kiipeilijä Lahdesta. Olen harrastanut kiipeilyä jo melkein 12 vuotta. Enimmäkseen olen aina treenannut boulderointia, mutta pidän myös köysikiipeilystä. Olen voittanut pohjoismaiden mestaruuden Juniorboulderoinnissa ja on tullut kierreltyä monissa maissa kansainvälisiä kisoja boulderoinnissa sekä köydessäkin. Olen aina pitänyt myös ulkokiipeilystä ja siinä minulla on myös tulevaisuudessa suuria tavoitteita. Mieluisin boulderointipaikka suomessa löytyy Ahvenanmaalta.

Hugo
previous arrow
next arrow
Rosa
Rosa Arnold
Marko
Marko Kauko
Kirsi
Kirsi Kauko
Veikka
Veikka Volotinen
Paula
Paula Volotinen
Otto
Otto Karhu
Maria
Maria Skyttä
Ilari
Ilari Kelloniemi
Anu
Anu Savolainen
Hugo
Hugo Talvisalmi
previous arrow
next arrow

Toimintamme perustuu intohimoon

Yrityksemme tarjoaa laajan valikoiman laadukkaita kiipeilyvarusteita, jotka voivat nostaa sekä kiipeilykokemuksesi että kiipeilymukavuuden täysin uudelle tasolle.

Bear Gearin toiminta perustuu vahvoihin ydinarvoihin, joista tärkeimpänä on turvallisuus. Tarjoamme vain laadukkaita ja turvallisia kiipeilyvarusteita sekä luotettavia palveluita. Jaamme intohimomme kiipeilyyn ja haluamme tarjota sen ilon ja jännityksen, sekä yrityksessä olevan tietotaidon kaikille kiipeilijöille.

Yritys täynnä intohimoa

JÄRJESTÄMME MYÖS TAPAHTUMIA​

Lisäksi järjestämme säännöllisesti erilaisia kiipeilytapahtumia yhteistyössä kiipeilykeskusten kanssa ympäri Suomea. Olemme sitoutuneet edistämään kiipeilyharrastusta Suomessa. Tapahtumamme ovatkin loistava tapa tavata muita harrastajia ja jakaa yhteinen kiinnostus tätä upeaa lajia kohtaan.